Natrag na novosti

04.06.2022

Crni detalji u kupaonici - trend koji će Vas osvojiti

U njoj se dotjerujemo, u njoj se opuštamo, u njoj jednostavno uživamo. Riječ je, naravno, o kupaonici. Usput, jeste li znali da u kupaonici provodimo više od 182 sata godišnje?

Upravo zato što u njoj provodimo tako puno vremena i najčešće ju koristimo za dotjerivanje i opuštanje, želimo da taj prostor odiše elegancijom i da u nama budi samo pozitivne osjećaje. Idealan način za unaprijediti inače možda jednostavnu prostoriju je dodavanjem elegantnih detalja u crnoj boji.

Crna boja predstavlja eleganciju, moć i seksipil, a u kupaonice unosi dozu profinjenosti i intime. Već nekoliko godina stoji na tronu omiljenih boja u dizajnu interijera pa se tako polako zavlači i u kupaonice. Danas se u uređenju interijera kupaonica osobito pažnja skreće na detalje.

Premda se nekima čini neobično koristiti crnu boju prilikom uređenja kupaonice, jer su svijetli tonovi preuzeli kupaonice posljednjih desetljeća, sve je više primjera koji ne idu u prilog ovoj tezi.

Ugradnja crne u vašu kupaonicu sjajan je način da u svoju kupaonicu unesete dašak stila, osobito ako njome dominiraju svijetle palete boja. Odmaknimo se od plave, bijele i zelene boje i prigrlimo smionu, sexy, crnu boju! Učinite vašu kupaonicu elegantnom i modernom ili toplom i tradicionalnom, ovisno o količini crne boje koju koristite.

Postoji dugi niz načina na koje možemo unijeti svestranu crnu boju u dizajn kupaonice, od odvažnih pločica do crnih detalja luksuznog izgleda. Jedno od popularnih rješenja je ciljano odabrati i smjestiti proizvod u prostor. U slučaju male kupaonice, ona ne smije dominirati, nego poslužiti kao akcent.

Crni detalji često podsjećaju na industrijski stil, upravo zato što odlično izgledaju u kombinaciji sa svim vrstama drveta i kamena. Možete ju kombinirati i s bilo kojim metalom: mjed, bakar, nehrđajući čelik, bronca itd.

Crna će prostoru dati dubinu, stoga ju nastojte izbalansirati sa svjetlijim nijansama ili još jednom bojom. Od crnih tuš kabina ili kada, preko podžbuknih i nadžbuknih tuš sistema i kolumna, slavina za umivaonike i bidee do elegantnih crnih detalja poput držača za ručnike, dozatora sapuna ili pak držača za četikce za zube.

Postoji mnoštvo klasičnih proizvoda koji će dodati dodir sofisticiranosti vašoj kupaonici. U nastavku nekoliko detalja ZA i PROTIV uvođenju crne boje u Vašu kupaonicu (ne dvojimo kojih je više! :) )

ZA:
1. Crni detalji odmah će se istaknuti u svakoj prostoriji
2. Otisci prstiju neće se tako lako pojaviti na mat crnim površinama
3. Vodeni žigovi se ne pokazuju toliko na crnim pločicama ili tuš panelima
4. Ovisno o vrsti crne završne obrade ili materijala, crna kvalitetna slavina imat će izdržljivu površinu otpornu na ogrebotine

PROTIV:
1.  Prašina, pjena od sapuna, pasta za zube i kamenac mogu postati vidljiviji
2. Ovisno o vrsti crne površine ili materijala, jeftine crne slavine s jeftinim crnim premazima mogu biti osjetljivije na ogrebotine

U svoju ponudu uključili smo pregršt crnih proizvoda za kupaonice koji su dostupni u web trgovini Kupaone.hr. Od crnih tuš kabina, podžbuknih i nadžbuknih tuš sistema i kolumna, slavina za umivaonike i bidee, elegantnih crnih ručica za kupanje i pripadajućih crijeva do crnih slavina s namjenom za kuhinju. Također, za sve one kojima je draža opcija "na oko vidljivo", možete provjeriti našu ponudu na adresi prodajnog mjesta Kupaone: Maksimirska 32 u Zagrebu. Očekujemo Vas!