Natrag na novosti

05.01.2023

(Keramičke) pločice velikog formata

Velik estetski utjecaj na prostor i lakše održavanje, glavne su karakteristike pločica velikog formata, a kada jednom vidite njihov utjecaj na prostoriju, poželjet ćete ih upravo i u svom interijeru.

Pločice velikog formata ili LFT pločice kako ih nazivaju u industriji, postale su veće nego ikad, a njihove nebrojene stilske i funkcionalne prednosti razlog su zašto ih sve više viđamo u interijerima. 

Industrija pločica nastavlja eksperimentirati i rasti kroz nove tehnologije pa su tako formati od 3 metra postali sasvim uobičajeni u kolekcijama raznih proizvođača pločica, a mnogobrojne od njih možete pronaći i u našoj ponudi. 

Coem Modica kolekcija


Prije samo deset godina, pločice od 30 cm smatrale su se velikim formatom, a danas se njihova veličina povećala deset puta pa tako u ponudi proizvođača poput Coem, Fioranese, ABK i Atlas Concorde možete pronaći formate veličine i do 3 metra. 

Dolaze u kvadratnim i pravokutnim oblicima, u keramičkim, porculanskim i kamenim opcijama, a jednako se koriste na zidovima i podovima.


Coem Lagos kolekcija


Mogućnost “odijevanja” zidova i podova u svega par komada, u interijeru s lakoćom stvara efekt beskrajnosti i prostranosti. Ono što ih čini još poželjnijima jest minimalan broj fuga - što zbog već spomenutog vizualno atraktivnijeg izgleda, što zbog održavanja i čišćenja koje je u usporedbi s klasičnim pločicama, znatno olakšano.  

Jedna od najboljih stvari kod pločica velikog formata je minimalni broj fuga, čime se  u interijeru s lakoćom postiže efekt beskrajnosti i prostranosti. A osim već spomenutog vizualno atraktivnijeg izgleda, u usporedbi s klasičnim pločicama, znatno se lakše održavaju i čiste.

Fioranese Fio.Clorofilla Slabs kolekcija


Velika, prostrana pločica, upravo je ono što svaki interijer pretvara u još bolji. Horizontalna upotreba pločica velikog formata stvorit će iluziju šireg prostora, a ako želite da vam zidovi djeluju više, koristite ih okomito.

ABK Atlantis kolekcija


U našoj ponudi potražite razne kolekcije klasičnog, ali i neobičnog dizajna renomiranih svjetskih proizvođača pločica i “odjenite” zidove i podove u svega par komada i tako stvorite elegantan, besprijekoran izgled interijera.

OVDJE pogledajte sve kolekcije pločica u našoj ponudi.