Natrag na novosti

04.06.2022

Mramor za interijere s karakterom

Mramor je jedan od najpoznatijih građevnih materijala na svijetu. Riječ je o vrsti stijene koja se koristi zbog iznimne kvalitete, neprocjenjive ljepote i estetike. Upravo zato je sve popularniji u uređenjima interijera, a koristi se već stotinama godina. Zahvaljujući jednostavnom rezanju, obrađivanju i poliranju, temelj je mnoštva poznatih građevina i kiparskih djela.

Odiše luksuzom, profinjenošću, čistoćom i jednostavno – vrhunskim stilom. Mramor je i svestran. Ovaj bezvremenski materijal odlično se uklapa u svaku prostoriju doma. Možete ga koristiti u hodniku u obliku pločica, u kupaonici se može pronaći na zidovima tuša, a u kuhinji tvoriti prekrasnu radnu plohu. Toliko je elegantan, a tako moćan da i najobičnije tlocrte čini vizualno primamljivim i uzvišenim, a svakog vlasnika ponosnim. Kao simbol bogatstva i ljepote, postao je neizostavan odabir za svakog ljubitelja klasičnih, profinjenih i jednostavno elegantnih interijera.

Osim što ostavlja dojam luksuza, mramor zaista i donosi na vrijednosti nekretnina koje ga posjeduju zbog svog skupocjenog izgleda. Mramor je jako izdržljiv materijal, što je ujedno i dodatan razlog da se odlučite za ovaj klasik. Funkcionalnost i kvaliteta mramora očituju se u njegovoj dugotrajnosti i stalnim, vjernim kupcima. Također, ne samo da će dugi niz godina krasiti vaše interijere, već ćete i uživati u vrlo jednostavnom održavanju.

Njegove „vene“ mogu prekrivati neka oštećenja na površini ili manje nedostatke, a i smanjuju vidljivost nečistoća. Jedna od najzanimljivijih karakteristika ovog materijala je to što nakon nekoliko godina izlaganja vlazi, željezo koje je ugrađeno duboko u mramor se pretvara u hrđu i izlazi na površinu. To mramoru daje onaj prepoznatljivi šarm prirodnog kamena koji se mijenja s vremenom.

U posljednjih nekoliko godina, crni mramor je favorit među tamnim materijalima. Osim očigledne elegancije i savršenog uklapanja u svaku kuhinju, ističe se jedinstvenim uzorcima u kontrastnim bojama, a to su najčešće crna i bijela. Ako se odlučite za takvu dozu luksuza, kombinirajte crni mramor s metalima poput bakra ili s drvetom, jer zajedno tvore efektnu i atraktivnu cjelinu.

Karakteristična snježnobijela boja vapnenca osnovna je boja čistog mramora, dok ostale nastaju kao obojene varijante osnovnog materijala. Bijeli i sivi mramor se najčešće koriste u kupaonicama u obliku keramičkih pločica ili kao građevni materijal kupaonskih elemenata. Koriste se najčešće u interijerima u kojima prevladava minimalizam, jer njegov atraktivan uzorak pomaže u slojevitom, a opet jednostavnom kombiniranju dekorativnih elemenata.

No, nisu samo osnovne crna, bijela i siva boja mramora u trendu. Tu su još i zelena, crvena, bež, narančasta i mnoge druge. Prepustite se svojoj mašti i podignite dizajn svog interijera na višu razinu. Savršenom jednostavnošću i elegantnom ljepotom ovog materijala koji ne prestaje biti u trendu, ostavite svih bez teksta. Neka Vaš dom postane trajni podsjetnik na kvalitetu i dobar ukus.

Naše kolekcije inspirirat će vas na promjene u vašem domu, stoga ne čekajte više ni trenutka. Odaberite putem web-shopa ili nas posjetite u Maksimirskoj 32. Vidimo se!