Natrag na novosti

04.06.2022

Nešto staro, nešto novo

Vintage i moderno, možemo li kombinirati? 
Kupaonica je prostorija čiji dizajn najčešće prilagođavamo interijeru ostalih prostorija u našem domu. Pa tako oni kod kojih prevladava moderni stil, u kupaonice dodaju pretežito jednostavne bijele komade visokog sjaja, a oni čiji dom više ispunjava tradicionalni stil, odabiru vintage elemente za svoju kupaonicu.

Međutim, možemo li kombinirati oboje? Naravno. Volimo domove koji spajaju više različitih stilova jer odudaraju od zastarjelih standarda u uređenju doma. Često su jako kreativni i kao da tvore neki svoj stil, ne nalikuju drugima. Kombiniranjem modernog i tradicionalnog dizajna u kupaonici stvaramo eklektičan izgled koji osvaja već pri prvom pogledu. Industrijski stil je prepoznatljiv po „nedovršenim“ elementima, otvorenim konceptima i prirodnim materijalima.

U posljednjih 10 godina popeo se na tron kao jedan od najpopularnijih stilova u uređenju doma. Premda je svoju najveću popularnost stekao tek u posljednjem desetljeću, svrstavamo ga u vintage kategoriju uređenja interijera. Industrijskim stilom možete se inspirirati prilikom odabira rasvjete pa tako izabrati crne viseće lampe s vidljivim žaruljama. Osim toga, iz istog stila crpimo i inspiraciju za odabir slavina, umivaonika i kade. S druge strane, moderno uređenje simbolizira najčešće bijelu i crnu boju, visoki sjaj i reflektirajuće površine.

Ovaj stil preporuča minimalizam, uz poneki dodatak boje. Suvremeni, moderni stil se također odlikuje i prostranošću i elegancijom. Imajte na umu da je poželjno miješati stilove, pa ako birate samostojeću profinjenu bijelu kadu, onda na nju možete dodati neobičnu bakrenu slavinu. S druge strane, ako se odlučite za zlatni okrugli umivaonik, onda predlažemo da ju kombinirate s mat crnom slavinom.

Ono što ovaj način uređenja čini zanimljivim je to što je nepredvidljiv, a ipak sve izgleda pomno odabrano i kohezivno. U posljednjih nekoliko godina, staklene stijene su preuzele vodstvo nad tradicionalnim kadama i većina se prilikom uređenja kupaonica odlučuje za tuš.

Ako ste i vi jedni od njih, u tom se slučaju možete odlučiti za retro kupaonske ormariće i ručkice (npr. mjedene) i zanimljiv umivaonik sa slavinom. Uz to sve odaberite i upečatljive velike keramičke pločice s efektom kamena i vaš prostor će jednostavno ostavljati bez daha.

Cijeli dizajn upotpunite sa šarmantnim detaljima, poput crnog mat dozatora sapuna, ručnicima primjerice u nježnoj nijansi zelene boje te biljkama koje će prostor učiniti još ugodnijim. Naposljetku, moramo se ipak pridržavati nekih osnovnih pravila po pitanju dizajna interijera, a to je da pripazimo da ne pretjeramo s gomilanjem boja, detalja, materijala ili uzoraka.

Koliko god da se igramo s dizajnom i prepuštamo našoj kreativnosti, moramo imati na umu da ne želimo da naša kupaonica izgleda kao djelo amatera, već da je riječ o zaista pametno stilski uređenoj prostoriji. Za više ovakvih savjeta, kliknite na sekciju Novosti na našoj web stranici ili dođite kod nas u Maksimirsku 32!