Natrag na novosti

10.02.2023

Savjeti za odabir kupaonskog namještaja

Uređujete novu kupaonicu i želite biti sigurni da ćete imati dovoljno mjesta za pohranu?

Početak i kraj svakog dana uvijek je u istoj prostoriji vašeg doma, u kupaonici. Upravo zato, prilikom uređenja pažnju obratite na svoj stil i potrebe, kako biste se uvijek osjećali ugodno i opušteno. 
Uz previše stvari, a premalo mjesta za odlaganje lako možete narušiti izgled vaše kupaonice stoga je važno odabrati kupaonski namještaj koji osim izgleda i kvalitete ima i visoku funkcionalnost koja zadovoljava sve vaše potrebe.

Armal Zeta kupaonska baza

No, prije nego krenete u potragu za kupaonskim namještajem, razmislite o svemu što planirate smjestiti u samu kupaonicu. Primjerice, treba li vam samo mjesto za toaletne potrepštine, kozmetiku i šminku ili u kupaonici planirate držati i ručnike?
Hoćete li u kupaonici držati i sredstva i pribor za čišćenje kupaonice? Uzmite u obzir i prostor za dodatne role wc papira, a ako imate ili planirate imati djecu, i prostor za igračke za kupanje te dječje potrepštine.

Vrste kupaonskog namještaja

Kupaonski namještaj uključuje kupaonske baze na kojima je smješten umivaonik, koje ujedno mogu sadržavati police i ladice za pohranu, kao i dodatne ormariće i police za pohranu stvari, ormariće s ogledalima i sama ogledala.
Možete birati između podnih tj. stojećih ili zidnih odnosno visećih komada namještaja, ili ih pak kombinirati.

Zidni tj. viseći komadi imaju prednost jer ostavljaju prazninu ispod, bez osjećaja prenatrpanosti prostora, a ujedno pružaju dodatni prostor za spremište u maloj kupaonici ili u prometnoj obiteljskoj kupaonici.

 

Podni, tj. samostojeći elemenati jednako tako mogu se pronaći u raznim varijantama, pa i u ovima koje vam također pružaju dodatan prostor ispod samih elemenata jer su postavljeni na visoke nogare. Njihova je prednost što ne zahtjevaju montažu na zid, već se nakon sastavljanja samo smjeste u kupaonicu.

Savjeti prilikom odabira kupaonskog namještaja

Iz dugogodišnjeg rada s klijentima u opremanju kupanica i interijera, u nastavku pročitajte još nekoliko ključnih savjeta koji će vam zasigurno dobro doći kada je u pitanju odabir kupaonskog namještaja: 

• Ovisno o veličini i rasporedu prostorije, procijenite gdje biste mogli uklopiti komade namještaja, a savjetujemo da posebnu pozornost obratite na to koliko će se vrata i ladice kupaonskog namještaja otvarati kako biste izbjegli sudare s drugim namještajem ili vratima.

• Odaberite visoke jedinice koje maksimiziraju pohranu okomito kako biste iskoristili dio zida koji je "neiskoristiv".

• Mnogobrojne kupaonske baze dolaze s pripadajućim ili već ugrađenim umivaonikom pa tako možete dodatno uštedjeti, ali i olakšati si odabir samih elemenata

• Kupaonske baze također možete kupiti u kompletu s nekim od ormarića kako biste si osigurali dodatan prostor za pohranu u istom stilu.

U našoj ponudi čekaju vas različite mogućnosti kada je riječ odabiru kupaonskog namještaja, a veliki izbor proizvođača, stilova i boja zadovoljit će i najzahtjevnije. Cjelokupnu ponudu kupaonskog namještaja pogledajte OVDJE.
Ako pak ne pronađete nešto po svom ukusu, također možemo izraditi i kupaonski namještaj po mjeri te ga u potpunosti prilagoditi vašim željama i vašem prostoru.

Kupujte iz udobnosti svog doma u sklopu Kupaona webshopa jer dostavljamo na području cijele Hrvatske ili nas posjetite uživo u našoj trgovini u Zagrebu na adresi Maksimirska 32.