Natrag na novosti

14.03.2023

Top 6 ideja za moderan dizajn kupaonice

Kada razmišljamo o uređenju kupaonice, želimo stvoriti prostor koji je funkcionalan i privlačan te će nam koristiti dugi niz godina. U nastavku ovog blog posta pročitajte 6 savjeta za modernu kupaonicu koji će vam pomoći da svoj dom pretvorite u oazu mira i opuštanja.

  1. Odabir pločica velikog formata

Pločice su dio kupaonice i interijera koji ne mijenjamo često, a upravo one diktiraju cijeli dizajn kupaonice stoga morate biti u potpunosti sigurni da ste izabrali baš one pločice koje će zadovoljavati sve vaše želje i veseliti vas dugi niz godina.
Prilikom uređenja promislite o nekoliko važnih kriterija poput dimenzija, oblika, uzorka i boje kao i o teksturi. Također, važno je obratiti pažnju na odabir pločica koje ne upijaju vodu te su protuklizne i otporne na habanje. 

Za moderan izgled kupaonice koja će biti IN dugi niz godina, savjetujemo kombinaciju pločica različitih tekstura i neutralnih boja, te odabir većih formata pločica zbog minimalnog broja fuga i efekta beskrajnosti i prostranosti, ali i lakšeg održavanja. 

U našoj ponudi krije se više stotina pločica raznih svjetskim proizvođača, a dio ponude možete pogledati OVDJE.

ATLAS CONCORDE BOOST PRO kolekcija pločica

2. Viseći tj. kupaonski namještaj

Opremite svoju kupaonicu modernim i funkcionalnim namještajem koji se montira na zid čime ćete maksimizirati prostor i stvoriti čist i uredan izgled kupaonice. Ostavljajući prazninu ispod, viseće kupaonske baze i ormarići ne zauzimaju dodatan prostor na podu kupaonice i time otklanjaju osjećaj prenatrpanosti prostora, ali i olakšavaju čišćenje.

Bilo da vam je potrebna dodatna pohrana za ručnike i toaletne potrepštine ili tražite elegantan način za organiziranje vaše kupaonice, zidna montaža za kupaonicu je savršen izbor. Uz nezaobilaznu kupaonsku bazu, birajte i visoke jedinice koje maksimiziraju pohranu okomito kako biste iskoristili dio zida koji je “neiskoristiv".

Našu ponudu kupaonskog namještaja pogledajte OVDJE.

 

3. Podžbukne slavine i tuš sistemi

Podžbukne slavine i tuš sistemi su moderna rješenja koja osiguravaju elegantan i minimalistički izgled kupaonice. Ove vrste slavina i tuš sistema ugrađuje se u zid, što znači da su većinski skriveni te ne zauzimaju dodatni prostor u vašoj kupaonici i olakšavaju čišćenje, kreirajući čist i jednostavan dizajn same kupaonice.

Uz sklopu naše bogate ponude, osim klasičnih krom varijanti, možete birati različite boje završne obrade, a osobito efektno izgledaju modeli u crnoj ili bakrenoj varijanti. Pogledajte ih OVDJE.

 

4. Walk-in tuš

Walk-in tuš je moderna i šik opcija koja može učiniti da kupaonica izgleda prostranije i luksuznije. Bez vrata ili zavjesa, walk-in tuš stvara besprijekornu tranziciju između tuša i ostatka kupaonice. Također je praktičan i jednostavan za čišćenje, što ga čini popularnim izborom za moderni dizajn kupaonice. Može se dizajnirati u kombinaciji s jednom od plitkih tuš kada ili prostorom izvedenim od pločica.

Osobito će atraktivno izgledati ako se dizajnira pomoću već spomenutog velikog formata pločica zbog minimalnog broja fuga, a samim time još lakšeg održavanja.

Našu ponudu tuš stijena pogledajte OVDJE.

 

5. Viseće wc školjke i ugradbeni vodokotlići

Jedna od najvećih prednosti visećih WC školjki i ugradbenih vodokotlića je što štede prostor i čine kupaonicu prostranijom i otvorenijom. Također su izuzetno praktični i jednostavni za čišćenje i održavanje. Osim praktičnosti i jednostavnosti, viseće WC školjke i ugradbeni vodokotlići osiguravaju moderan i elegantan izgled, a njihov minimalistički dizajn odgovara trendovima moderne kupaonske arhitekture.

Viseće wc školjke pogledajte OVDJE, a ponudu ugradbenih vodokotlića OVDJE.

 

6. Podno grijanje

Podno grijanje luksuzni je dodatak svakom domu. Pruža udoban i ugodan osjećaj prostoru, posebno tijekom hladnijih mjeseci. U kupaonici uz ovaj tip grijanja možete zaboraviti na onaj neugodan hladni osjećaj na stopalima prilikom ulaska u tuš ali i prilikom izlaska iz tuša ili kade - topli pod ugodna je senzacija za vaša stopala. 

Ponudu opreme za podno grijanje pogledajte OVDJE.

Moderni dizajn kupaonice se temelji na jednostavnosti, funkcionalnosti i stilu. Pravim spojem materijala, osvjetljenja i istaknutih elemenata, možete pretvoriti svoju kupaonicu u opuštajuć i ugodan prostor koji odražava vaš jedinstveni stil. Sve što vam treba pronađite na jednom mjestu - u našem salonu u Maksimirskoj 32 u Zagrebu ili na našem webshopu kupaona.hr. Ako imate bilo kakvih pitanja ili zatrebate naš stručni savjet, stojimo vam na raspolaganju.