Natrag na novosti

04.06.2022

Trendovi u uređenju kupaonice: 2022

Vaša kupaonica trebala bi biti vaša vlastita spa oaza, bez obzira na veličinu. Ako planirate renovaciju ili ste u procesu uređenja kupaonice u novom stanu ili kući, bitno je pažljivo odabrati elemente kako bi zajedno stvorili estetski primamljiv, ali prije svega i funkcionalan prostor koji će zadovoljavati sve vaše potrebe. Idealno utočište u kojem započinjete i završavate svoj dan. U nastavku pročitajte neke od top trendova u uređenju kupaonice u 2022. godini:

1. Crni, zlatni i bakreni detalji

Zlatni i bakreni detalji već neko vrijeme zauzimaju svoje mjesto u uređenju kupaonica, no odnedavno su dobili ozbiljnu konkurenciju koja je dosad bila rezervirana za spa oaze - odvažne crne komade. Crna boja je boja koja prenosi eleganciju i moć, a dodavanjem iste u interijer unosimo dozu profinjenosti. Kombiniranje crnih komada u vašoj kupaonici sjajan je način da joj dodate dašak stila inspiranog spa oazama. A ako vas muči otpornost na habanje, ne brinite. Kvalitetnije crne slavine i tuš sistemi zbog svoje završne obrade imaju izdržljivu površinu otpornu na ogrebotine. Renomirani svjetski proizvođači poput Cisala, Armala i Schmidlera nude upravo kvalitetne modele, zato ukoliko se odlučite za kupovinu crnih, zlatnih i bakernih detalja, svakako savjetujemo da odvojite koju kunu više kako ne biste morali brinuli o njihovoj dugotrajnosti i prvotnom izgledu. 


VIŠE PROIZVODA


2. Pločice velikih formata

Keramičke pločice, odnosno “ploče” velikih formata, apsolutni su hit u uređenju interijera, a svoje mjesto otkako je podnog grijanja, osim u kupaonicama, pronalaze na podovima i zidovima svih prostorija - od kuhinja, do dnevnih boravaka i hodnika, pa čak i u spavaćim sobama.

PONUDA KERAMIČKIH PLOČICA


Zbog velikih formata koji dolaze u dimenzijama i do 3 metra, mogućnost “odijevanja” zidova i podova u svega par komada, u interijeru s lakoćom stvara efekt beskrajnosti i prostranosti. Ono što ih čini još poželjnijima jest minimalan broj fuga - što zbog već spomenutog vizualno atraktivnijeg izgleda, što zbog održavanja i čišćenja koje je u usporedbi s klasičnim pločicama, znatno olakšano. 


3. Samostojeće kade

Svaka, ali baš svaka kupaonica postat će spa utočište ako u nju smjestite samostojeću kadu. Kombinirati ih možete sa samostojećim slavinama koje se montiraju u pod, ili zidnim slavinama koje dolaze i u podžbuknim varijantama koje svakako sugeriramo ako želite postići potpuni efekt wellnessa. Razne dimenzije i oblici samostojećih kada koje imamo u ponudi, tu su da zadovolje sve vaše želje. Od kvadratnih, do okruglih i ovalnih modela u nekoliko varijacija - sve kako biste pronašli idealnu kadu u kojoj ćete uživati upuštajući se uz dobro štivo, film ili jednostavno dobru glazbu.


VIŠE PROIZVODA


4. Walk in tuševi 

Walk in tuš je praktičan i vizualno atraktivan dio svake moderne kupaonice. S obzirom da je riječ o tušu bez prepreka, odnosno tušu čistih linija, čišćenje je znatno lakše nego kod klasičnih tuš kada, što je definitivno dodatan plus. Može se dizajnirati u kombinaciji s jednom od plitkih tuš kada ili prostorom izvedenim od pločica, a osobito atraktivno može izgledati ako ga dizajniramo pomoću velikih formata keramičkih pločica zbog minimalnog broja fuga, a samim time još lakšeg održavanja.


VIŠE PROIZVODA


5. Nadgradni umivaonici 

Zaboravite na klasične umivaonike, jer su nadgradni umivaonici upravo ono što tražite, ako želite stvoriti kupaonicu iz snova. Dolaze u raznim dimenzijama i oblicima, ali i bojama. Okrugli, ovalni, kvadratni i kockasti, crni, žuti, plavi, zeleni i zlatni su samo neki od nadgradnih umivaonika koji se nalaze u našoj ponudi. U kombinaciji s odgovarajućom kupaonskom bazom, ovisno o stilu kojeg preferirate, stvorit će wow efekt.


VIŠE PROIZVODA


6. Dizajnerski radijatori

Radijator već duže vrijeme nije samo sredstvo za grijanje, nego i dio kupaonskog i kućnog namještaja koji se svojim dizajnom i praktičnošću može uklapati u sve vrste interijera. Znamo da radijatori ne moraju biti klasični, dosadni i neugledni stoga smo u svoju ponudu uvrstili vrhunske Irsap radijatore. Osim visoke kvalitete i funkcionalnosti te energetske učinkovitosti, Irsap radijatori naglasak stavljaju na vrhunski dizajn i izgled koji osvaja na prvu, a dolaze u različitim modelima i čak 17 boja. 


VIŠE PROIZVODA


7. Zelenilo u kupaonicama

Nije tajna da biljke svaki prostor transformiraju u trenu, pa je tako i kada je riječ o kupaonicama. Osobito ukoliko na umu imate stvaranje vlastite spa zone. Odaberite biljke koje vole vlagu i topli prostor, imajući na umu grijanje u zimskim mjesecima. 


Ovo je samo dio naše bogate ponude, više potražite u sklopu Kupaona webshopa ili pogledajte uživo u našoj trgovini u Zagrebu na adresi Maksimirska 32.